مسیریابی حالا تبدیل به جزئی از زندگی ما شده است. به همین خاطر کمپانی‌های مختلف سرویس مسیریاب و نقشه‌ی خود را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. از بهترین مسیریاب های موجود می‌توان به ویز و سایجیک اشاره کرد. هردو اپلیکیشن سال‌ها است که به کاربران سرویس می‌دهند و هرکدام ویژگی‌های مختلف خود را دارند و از چند حیث با یکدیگر متفاوت هستند، اما کدام اپلیکیشن Navigation بهتری دارد؟ در پایین به مقایسه و بررسی تفاوت مسیریاب ویز و سایجیک می‌پردازیم.

مقایسه انتخاب مسیر

مهم‌ترین تفاوت مسیریاب ویز و سایجیک شیوه انتخاب مسیر است. سایجیک اطلاعات ترافیک و راه‌ها را از سرویس دیگری به نام TomTom Go می‌گیرد در حالی که ویز از اطلاعات خودِ کاربر برای این کار استفاده می‌کند. هردو اپلیکیشن از هوش مصنوعی برای تشخیص ترافیک استفاده می‌کنند و هردو به نسبت زیادی کارشان درست است! اطلاعات تردد (ترافیک) این برنامه‌ها هر چند دقیقه یک بار بروزرسانی می‌شود. برای این که بهتر تفاوت مسیریابی دو اپلیکیشن را درک کنیم، با هردو اپلیکیشن مسیری یکسان را طی کردیم. در جدول پایین می‌توانید اطلاعات تست را مشاهده کنید.

سرویس زمان تقریبی رسیدن به محل زمان واقعی رسیدن به محل طول تقریبی مسیر طول واقعی مسیر
سایجیک
۱۷:۱۹ ۱۷:۲۸ ۱۰کیلومتر ۱۰.۲کیلومتر
ویز
۱۷:۲۱ ۱۷:۲۸ ۱۰کیلومتر ۱۰.۲کیلومتر

 

تست درایو ما اطلاعات تقریبا کاملی از شیوه محاسبه ترافیک هر اپلیکیشن در اختیار ما گذاشت. همان‌طور که می‌دانید، سایجیک محدوده سرعت هر منطقه را برای شما نمایش می‌دهد. علاوه بر آن، اطلاعات دیگری نیز مانند تعداد لاین‌های جاده یا لاین پیشنهادی برای شما در قسمت راست صفحه، روی پنجره‌ای کوچک برای شما نشان داده می‌شود. حالا که بحث قابلیت‌های منحصر به فرد سایجیک شد باید بگوییم که Sygic:

اما ویژگی‌های انحصاری Waze کمی متفاوت هستند. مثلا:

مقایسه صدای سخنگو و مسیریابی آفلاین

یکی دیگر از مهم‌ترین‌های تفاوت مسیریاب ویز و سایجیک، تفاوت در پشتیبانی از تعداد زبان زنده دنیا است. سایجیک تنها از چند زبان مثل انگلیسی، ایتالیایی، هلندی و … پشتیبانی می‌کند، در صورتی که تعداد زبان‌های موجود ویز (که فارسی هم جزئی از آن است) به عدد ۷۵ می‌رسد؛ از جمله انگلیسی، ایتالیایی، لهستانی، آلمانی و … .
شما همچنین می‌توانید صدای خود را ضبط و از آن برای مسیریابی استفاده کنید. البته بد نیست که به یکی از مشکلات بزرگ ویز اشاره کنیم. یکی از نقص‌های این برنامه این است که صدای سخنگو خیلی دیر و هنگامی که به خروجی می‌رسیم برای ما پخش می‌شود؛ در نتیجه گاهی مجبور می‌شویم تا خروجی بعدی برویم و کل مسیر را برگردیم.

رایگان نبودن سایجیک باعث شده تا تفاوت‌های زیادی با ویز داشته باشد. شما می‌توانید به مدت ۷ روز از Sygic به طور رایگان استفاده کنید. سپس باید نقشه محدوده مورد نظر خود را خریداری کنید تا بتوانید از امکانات نقشه و مسیریاب آن استفاده کنید. ویز آپشن دانلود نقشه ندارد. به هیچ وجه نخواهید توانست از نقشه آفلاین استفاده کنید، اما هنگامی که مسیر را انتخاب می‌کنید، می‌توانید داده‌ تلفن همراه را خاموش کنید و همچنان از نقشه آن استفاده کنید. 

مقایسه گزارش ترافیک

از دیگر تفاوت‌های عمده مسیریاب ویز و سایجیک می‌توان به گزارش ترافیک اشاره کرد. به این خاطر می‌گوییم تفاوت عمده که گزارش صحیح و به واقع باعث می‌شود راننده یک قدم از دیگر رانندگان جلوتر باشد. در جدول پایین می‌توانید قابلیت‌ها و ویژگی‌های مختلف هر اپلیکیشن را مشاهده کنید. به یاد داشته باشید که بعضی از این قابلیت‌ها تنها در برخی مناطق خاص فعال هستند.

قابلیت
سایجیک
ویز
دوربین کنترل سرعت دارد دارد
پلیس ندارد ارائه توسط کابران
محدوده سرعت دارد دارد
سرعت وسیله نقلیه دارد دارد
دوربین تشخیص تلفن همراه دارد (در بعضی کشورها) ارائه توسط کابران
گزارش تصادف دارد (در بعضی کشورها) ارائه توسط کابران
ترافیک سنگین ندارد ارائه توسط کابران
ساختمان جاده دارد ارائه توسط کابران
مسدودی جاده دارد ارائه توسط کابران
موانع در جاده ندارد ارائه توسط کابران
وسایل نقلیه خراب‌شده ندارد ارائه توسط کابران
قیمت سوخت ندارد ارائه توسط کابران

در مورد دقت سرعت وسیله نقلیه نیز باید بگوییم که در تست‌ انجام شده متوجه شدیم که سرعت نمایش داده شده حدود ۳ کیلومتر از سرعت واقعی ماشین کمتر بود. البته ویز باگ‌های بسیار را برطرف کرده و حالا اختلاف سرعت تخمین زده شده و سرعت واقعی در این اپلیکیشن، ۱کیلومتر بر ساعت است. در حالی که سایجیک همچنان سرعت ماشین را ۳ کیلومتر کمتر از حد واقعی آن نشان می‌دهد.

گزینه‌های مسیریابی

مسیریاب ویز از این حیث برنده‌ی میدان است. شما می‌توانید در ویز مسیر وسایل نقلیه مختلف، تاکسی‌ها و دوچرخه را مشاهده کنید. با انتخاب هرکدام، بهترین مسیر برای وسیله نقلیه مورد نظر شما برای نمایش داده می‌شود. به علاوه این که ویز برای مسیریابی از الگوریتم‌های سرویس تاکسی آنلاین Uber استفاده می‌کند، اما سایجیک تنها از وسایل نقلیه معمولی و مسیرهای پیاده‌روی پشتیبانی می‌کند. به همین خاطر شما باید برای تاکسی، آدرس مورد نظر خود را به طور دستی وارد اپلیکیشن سایجیک کنید.

دیگر قابلیت‌ها

مشارکت و همکاری

شاید اسم مشارکت یا Contributions به گوش‌ شما آشنا باشد. ما پیش‌تر درباره قسمت گزارش‌های ویز صحبت کردیم. گزینه‌ی گزارش‌های نقشه، لیست بسیار بلندبالایی دارد و شما با اطلاع رسانی مشکلات، دوربین‌ها و … از ویز امتیاز دریافت خواهید کرد. هرچه بیشتر گزارش دهید، امتیاز و اعتبار شما بیشتر می‌شود. در نتیجه هنگامی که به سطح بالایی از امتیاز برسید، گزارش‌های شما بلافاصله به طور خودکار برای دیگر کاربران ویز نمایش داده می‌شود. امتیاز بیشتر، Wazer بیشتر! با امتیازهای‌ کسب شده می‌توانید برای وسیله نقلیه‌ خود آواتاری بانمک و جذاب انتخاب کنید.

فروشگاه سایجیک

سایجیک افزونه‌های زیادی دارد و با آن‌ها می‌توانید خیلی راحت‌تر به مقصد خود برسید. بسته به منطقه‌ی زندگی‌، می‌توانید افزونه‌های مختلف را انتخاب و خریداری کنید. در پایین بعضی از این افزونه‌ها را به اختصار توضیح خواهیم داد:

نتیجه گیری: تفاوت مسیریاب ویز و سایجیک

هر اپلیکیشن برای چه موردی مناسب‌تر است؟

پاسخ به این سوال کار ساده‌ای نیست چرا که انتخاب بین این دو بیشتر سلیقه‌ای و شخصی است، اما در پایین توضیح داده‌ایم که ما کدام یک را بر دیگری ترجیح می‌دهیم و چرا!

  1. اگر می‌خواهید تجربه مسیریابی روان و بی مشکل داشته باشید، سایجیک بهتر است؛
  2. اگر به دنبال اپلیکیشن رایگان مسیریابی هستید، ویز مناسب شما است؛
  3. اگر می‌خواهید مسیرهای دوچرخه سواری را ببینید، پیشنهاد ما ویز است؛
  4. اگر راننده تاکسی آنلاین و یا اجازه‌ای هستید، بازهم ویز را به شما پیشنهاد می‌کنیم؛
  5. اما اگر تازه رانندگی را یاد گرفته‌اید و یا به شهری جدید نقل مکان کرده‌اید، سیجیک می‌تواند لاین‌ها، جای پارک و پمپ‌های بنزین شهر را به شما نشان دهد.

در این مطلب به مقایسه دو اپلیکیشن بسیار خوب مسیریابی یعنی ویز و سایجیک پرداختیم و تفاوت مسیریاب ویز و سایجیک را برای شما برشمردیم. نظر شما چیست؟ شما از کدام برنامه مسیریاب برای رسیدن به مقصد خود استفاده می‌کنید؟ می‌توانید پاسخ خود را در قسمت نظرات انارمگ با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *