انارمگ
۰

تفاوت دستکش لاتکس و وینیل

تفاوت دستکش لاتکس و وینیل

افرادی که به طور مرتب از دستکش های یکبار مصرف استفاده می کنند احتمالا با انواع دستکش ها در بازار رو به رو شده اند. دو نمونه از این دستکش ها، لاتکس و وینیل می باشند. هر یک از این دستکش ها مزایا و معایب خود را دارند. بنابراین دستکشی که انتخاب می کنید باید پاسخگوی نیاز خاص شما باشد. در این مقاله به تفاوت دستکش لاتکس و وینیل می پردازیم.

تفاوت دستکش لاتکس و وینیل

تفاوت دستکش لاتکس و وینیل

دستکش لاتکس

دستکش های لاتکس راحتی و محافظت را همزمان ارائه می دهند. این دستکش ها که در برابر سوراخ شدن مقاوم هستند، به عنوان یک مانع در برابر آلاینده های بیولوژیکی عمل می کنند. لاتکس همچنین برای مصارف گسترده ای در نظر گرفته می شود که بهترین تناسب را در بین انواع دستکش های یکبار مصرف فراهم می کند.

واکنش آلرژیک همچنان بزرگترین ایراد دستکش لاتکس است، به همین دلیل است که این دستکش ها برای افراد مستعد آلرژی توصیه نمی شود. معمولاً این آلرژی فقط باعث خارش یا ظاهر شدن کهیر روی پوست می شود، اما برخی از افراد به شدت آلرژی دارند و ممکن است دچار آنافیلاکسی شوند.

هنگامی که لاتکس به عنوان ماده ای برای ساخت دستکش استفاده می شود، سطوح بالایی از محافظت در برابر عفونت، انعطاف پذیری و راحتی را به کاربر ارائه می دهد. این دستکش ها همچنین سطوح بالایی از حساسیت لمسی را ارائه می دهند.

اگر در شرایطی هستید که به دستکش های بدون لاتکس نیاز دارید زیرا حساسیت یا آلرژی به لاتکس دارید، باید یک گزینه غیر لاتکس انتخاب کنید. دستکش های وینیل می توانند گزینه های خوبی باشند. اگرچه دستکش‌های وینیل از دوام کمتری نسبت به لاتکس برخوردار هستند، با تعویض مکرر دستکش‌های خود می‌توانید محافظت مشابهی دریافت کنید.

دستکش وینیل

دستکش وینیل

دستکش وینیل

دستکش های وینیل از پی وی سی مصنوعی ساخته شده اند به همین خاطر به عنوان پلی وینیل کلرید یا PVC شناخته می شوند. این نوع دستکش در عین حال که خطرات آلرژیک همانند لاتکس را ایجاد نمی کند اما محافظت خوبی در برابر طیف وسیعی از خطرات خانگی و صنعتی را ارائه می دهد.

اگرچه دستکش وینیل معمولاً برای افرادی که باید با مواد شیمیایی خطرناک کار کنند یا در محیط‌های پزشکی کار کنند استفاده نمی‌شود، اما گزینه‌ای مؤثر برای کارهای عمومی هستند.

دستکش‌های وینیل بسیار کشسان و راحت هستند و قابلیت لمسی فوق العاده ای را ارائه می‌دهند که به متخصصان احساس راحتی حین کار را ارائه می دهد. آنها قادر به مقاومت در برابر سوراخ شدن، کشش بیش از حد و سایش و پارگی عمومی هستند در حالی که در برابر بیشتر مواد محافظت می کنند. در نتیجه،

دستکش های وینیل برای استفاده کوتاه مدت طراحی و تولید شده اند و یک جایگزین مقرون به صرفه برای دستکش های لاتکس به حساب می آیند. با این حال محافظت کمی در برابر آلاینده های بیولوژیکی ارائه می دهند.

معمولاً از دستکش‌های وینیل که دوام کمتری نسبت به دستکش‌های لاتکس دارند، در جاهایی استفاده می‌شوند که راحتی تناسب و سهولت استفاده مهم است، اما نگرانی از بابت دوام و محافظت کمتر باشد. این موارد شامل زمینه های تهیه و آماده سازی غذا، تمیز کاری، کمک و مراقبت، ساخت و فرآوری، رنگ آمیزی و رنگرزی است.

دستکش‌های وینیل به دلیل ترکیباتشان، کشش کمتری نسبت به دستکش‌های لاتکس دارند؛ بنابراین فرم کمتری دارند و روی دست‌ها جابجا می شوند.

دستکش‌های وینیل همچنان برای بیوتی تراپیست ها، تکنسین‌های ناخن و برای ضدعفونی و تمیز کردن سالن زیبایی به خوبی عمل می کنند. دستکش های وینیل می توانند توسط رنگ کارها نیز استفاده شوند، اما توصیه می کنیم برای اطمینان از محافظت مداوم دستکش ها را مرتباً تعویض کنید.

فرق دستکش لاتکس و وینیل

دستکش های وینیل انتخابی ارزان قیمت برای محافظت از کاربران است. با توجه به ساختار مولکولی آنها، خطرات مرتبطی وجود دارد که عملکرد آنها را محدود می کند و بر محافظت آنها تأثیر می گذارد. در مقایسه با دستکش های لاتکس، دستکش های وینیل:

  • مقاومت قابل مقایسه ای در برابر کشش و کشیدگی ندارند.
  • حین استفاده عادی بیشتر احتمال سوراخ شدن دارند.
  • مقاومت ضعیفی در برابر بسیاری از مواد شیمیایی دارند.
  • انعطاف پذیری و کشسانی کمتری دارند و مناسب نیستند.
  • نفوذ باکتری و ویروس بالاتری دارند.
مقایسه دستکش لاتکس و وینیل

مقایسه دستکش لاتکس و وینیل

مقایسه دستکش لاتکس و وینیل

مقایسه دستکش های لاتکس در برابر دستکش های وینیل معمولاً عوامل زیر مربوط می شود:

مواد اولیه

دستکش لاتکس از لاستیک طبیعی و مواد طبیعی ساخته می‌شوند، در حالی که دستکش های وینیل با مواد مصنوعی خام (عمدتاً پلی وینیل کلرید) تولید می‌شوند.

استحکام

دستکش های لاتکس مقاومت بالایی در برابر پارگی، سوراخ شدن دارند و همچنین در برابر آب مقاوم تر هستند، بنابراین برای کارهای خطرناک مانند مواد بیولوژیکی ایمن تر است.

دستکش وینیل اما اگر ضخامت کافی برخوردار باشد، می تواند تا حدی سطح ایمنی را تضمین کند.

تجزیه زیست محیطی

دستکش های لاتکس زیست تخریب پذیر هستند در حالی که دستکش های وینیل قابل تجزیه نیستند و باید با احتیاط منهدم شوند زیرا PVC در صورت انهدام نادرست ممکن است دیوکسین ایجاد کند.

نفوذ پذیری

مطالعات نفوذپذیری بیشتر دستکش های وینیل در برابر باکتری‌ها و ویروس‌ها را نسبت به دستکش های لاستیکی نشان داده‌اند. نفوذپذیری خطر آلودگی را بین محصولات یا بیماران و افرادی که از دستکش استفاده می کنند افزایش می دهد.

قیمت

اگرچه دستکش‌های وینیل در کوتاه‌مدت گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه‌تری هستند، اما کم دوام بودن آن‌ها می‌تواند به معنای صرف هزینه بیشتر در طول زمان باشد.

کلام آخر

حال که با تفاوت های دستکش لاتکس و وینیل آشنا شدید بهتر است بدانید که یکی دیگر از عوامل مهم در فرآیند خرید، شرکت تامین کننده است. خرید دستکش از یک تامین کننده معتبر با قیمت مقرون به صرفه در هزینه های شما صرفه جویی می کند را حتما جدی بگیرد. شرکت تجهیزات پزشکی درمارز dermaroz.com با ارائه انواع محصولات مصرفی پزشکی با قیمت عمده به سراسر ایران در خدمت شماست.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه‌ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت‌ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید، تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید، تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *