ساخت گوشی های هوشمند قابل انعطاف این روزها به ترند اصلی دنیای موبایل تبدیل شده است و بسیاری از سازندگان از جمله سامسونگ، هواوی، ال جی و شیائومی ماه‌هاست که وارد این بازار جذاب شده‌اند. حالا اپل نیز برای اینکه از قافله عقب نماند، قصد دارد آیفون تاشو را با طراحی خلاقانه‌ای تولید کند و به تازگی پتنت جدیدی را مربوط به این محصول به ثبت رسانده است.

ما در گذشته گزارش‌هایی خوانده بودیم مبنی بر این که گوشی تاشو آیفون اپل از دو پنل شیشه‌ای مشابه سرفیس Dou مایکروسافت برخوردار است و طراحی آن با گلکسی فولد سامسونگ که تنها یک پنل قابل انعطاف دارد متفاوت خواهد بود. اما این به معنای آن نیست که اپل برای دست‌یابی به هدف رویایی ساخت یک گوشی قابل انعطاف بدون حاشیه تلاش نمی‌کند. به تازگی جزئیات یک پتنت جدید ثبت شده از سوی اپل منتشر شده که اهالی کوپرتینو آن را در ماه مارس ۲۰۲۰ به ثبت رسانده بودند و یک روش خلاقانه و منحصر به فرد برای ساخت آیفون تاشو با شیشه ضخیم قابل انعطاف را نشان می‌دهد.

آیفون تاشو اپل
آیفون تاشو اپل

همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید طرح اپل به این صورت عمل می‌کند که چندین شیار درون پنل شیشه‌ای قرار دارد که اجازه می‌دهد که کاربر بتواند آن را بدون این که بشکند یا آسیب ببیند، خم کند. جالب است بدانید که چنین رویکرد مشابهی برای ساخت وسایل چوبی قابل انعطاف با گوشه‌های منحنی پیش‌تر نیز به کار گرفته شده بود که تحت عنوان فرایند Kerfing شناخته می‌شود. البته به‌کارگیری چنین طرحی به معنای آن نیست که شما در آیفون تاشو قرار است این شیارها را مشاهده کنید.

کانسپت آیفون تاشو اپل
کانسپت آیفون تاشو اپل

در واقع اپل در محصول نهایی درون شیارها را با پلیمرهای الاستومری و یا مایعی که دارای ضریب شکست یکسانی با شیشه خواهد بود، پر می‌کند که تقریبا آن‌ها را هم‌سطح بدنه کرده و دیگر نمی‌توان تمایزی بین این شیارها و بدنه‌ یک‌دست گوشی قائل شد. همچنین این شیارها تنها در قسمتی که قرار است انعطاف داشته باشد به کار خواهند رفت و دیگر قسمت‌های پنل نمایشگر به صورت نرمال و یک‌دست طراحی می‌‌شود.

جزئیات فنی پتنت آیفون تاشو اپل

آیفون تاشو اپل
آیفون تاشو اپل

در توضیحات مربوط به پتنت آیفون تاشو اپل این‌گونه توضیح می‌دهد:

یک دیوایس الکترونیکی که ممکن است دارای نمایشگر باشد. یک دیوایس الکترونیکی که می‌تواند دارای یک اهرم باشد که به آن اجازه می‌دهد که حول محور خاصی چرخش داشته باشد. نمایشگر ممکن است از روی محور عبور کند. برای عملی کردن این موضوع که نمایشگر حول یک محور خم شود، این نمایشگر ممکن است دارای یک یا دو لایه نظیر یک لایه پوششی بیرونی با شکاف‌ها و شیارهایی باشد که به آن اجازه گردش می‌دهند. این لایه پوششی نمایشگر می‌تواند از شیشه و یا دیگر مواد شفاف تشکیل شده باشد.

این شیارها درون لایه نمایشگر یک قسمت انعطاف‌پذیر را تشکیل می‌دهند که به پنل شیشه‌ای و دیگر متریال شفاف اجازه می‌دهد که حول محور آن گردش داشته باشند. این شیارها یا شکاف‌ها با پلیمر و متریال دیگر پر می‌شود. در برخی از حالت‌ها یک لایه نمایشگر ممکن است دارای گشودگی‌هایی باشد که با مایعات پر می‌شود. در لایه نمایشگر که از شیشه منعطف یا ساختارهای پلیمری تشکیل شده، موادی که برای پر کردن شکاف‌ها و گشودگی‌های داخل لایه نمایشگر استفاده می‌شوند، از ضریب شکست یکسانی با آن ساختار پلیمری یا شیشه‌ای برخوردار خواهند بود.

یک اهرم در میان لایه‌های مسطح و سخت تشکیل می‌شود که با یک فاصله از یکدیگر جدا شده‌اند. این لایه‌های مسطح و سفت و سخت می‌تواند از جنس لایه‌های شیشه‌ای یا لایه‌های شفاف دیگر در یک نمایشگر باشند یا از دیواره‌ها و دیگر قسمت‌های ساختار یک دیوایس الکترونیکی میزبانی کند. لایه‌های قابل انعطاف که مقابل سطح لایه‌های مسطح و سفت و سخت قرار می‌گیرند، ممکن است برای گسترش فواصل و شکل دادن یک اهرم مورد استفاده قرار بگیرند.

بنابراین مشاهده می‌کنید که اپل رویکرد کاملا متفاوتی را نسبت به دیگر رقبا در بازار موبایل برای ساخت اسمارت فون تاشو در پیش گرفته است و احتمالا از یک ساختار ساده‌تر از حیث مکانیکی استفاده خواهد کرد که البته پیچیدگی‌های آن در خطوط تولید را افزایش خواهد داد. شما دنبال‌کنندگان مجله اناردونی با مراجعه به این لینک می‌توانید جزئیات کامل به همراه اطلاعات فنی آن را مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *