انارمگ
۰

پردازنده اختصاصی اپل سیلیکون جایگزین پردازنده های اینتل می‌شود

پردازنده اختصاصی اپل سیلیکون جایگزین پردازنده های اینتل می‌شود

سرانجام اتفاقی که سال‌ها توسط کاربران و کارشناسان پیش‌بینی می‌شد رخ داد و اپل پردازنده های مبتنی بر معماری ARM را بر روی مک ارائه خواهد کرد. تا پیش از این پردازنده های اختصاصی اپل را تنها بر روی آیفون و آیپدهای این کمپانی می‌دیدیم اما به زودی قرار است پردازنده اختصاصی اپل سیلیکون – ARM-based Apple Silicon کامپیوترهای مک را نیز به دست‌پخت اپل در زمینه تراشه مجهز کند.

اپل در زمینه پردازنده های موبایل همواره یکی از بهترین چیپست های بازار را تولید می‌کرده است و سال‌هاست که تراشه های اختصاصی آیفون حتی گاهی اوقات عملکردی فراتر از یک نسل جدیدتر همتایان اندرویدی خود داشته‌اند. اما روی کامپیوترهای مک اپل از سال ۲۰۰۶ به پردازنده های اینتل متکی بود و سال‌ها صحبت از این وجود داشت که اپل قصد دارد سرانجام از پردازنده اختصاصی خود رونمایی کند. در نهایت این اتفاق در کنفرانس WWDC 2020 رخ داد و پردازنده اختصاصی اپل سیلیکون به عنوان تراشه انحصاری اپل برای کامپیوترهای دسکتاپ مبتنی بر معماری ARM معرفی شد.

پردازنده اختصاصی اپل سیلیکون بر چیپست آیفون تکیه می‌کند

پردازنده اختصاصی اپل سیلیکون مبتنی بر معماری ARM

پردازنده اختصاصی اپل سیلیکون مبتنی بر معماری ARM

طبق گفته مدیران این کمپانی کوپرتینو پردازنده جدید اپل با تکیه بر تجربیات حاصل از ۱۰ سال تولید چیپست های موبایل طراحی شده و جالب است بدانید که عملکرد چیپست های موبایل اپل از نسل اول آیفون تا به حال صد برابر بهبود پیدا کرده است و این رقم خارق‌العاده‌ای است. اپل وعده داده که اپل سیلیکون در حالی که عملکرد بهتری را فراهم می‌کند، همزمان مصرف باتری کمتری نیز دارد و به کاربران لپ تاپ ها که از امکانات کنترل دمای محدودتری برخوردارند، اجازه می دهد که از حداکثر توان سخت افزاری دستگاه خود برخوردار شوند.

کامپیوترهای دسکتاپ نیز می‌توانند از عملکرد پردازشی سطح بالایی لذت ببرند و اپل اعلام کرده است که تمام ویدیو های نمایش داده شده از سیستم عامل مک او اس بیگ سر در کنفرانس توسعه دهندگان امسال، بر روی نسل اول پردازنده اختصاصی اپل سیلیکون اجرا شده است که در حال حاضر A12Z Bionic نام دارد. این به معنای آن است که تراشه اپل همین حالا هم می‌تواند تسک‌های سنگین دسکتاپ را به راحتی انجام دهد و همچنین ما مطمئن می‌شویم که نرم افزارهای مک او اس از همین حالا سازگاری بالایی با چیپست اختصاصی اپل دارند.

در فیلم نمایش داده شده داخل کنفرانس WWDC 2020 ما مشاهده کردیم که Apple Silicon از پس انواع فعالیت‌های روزمره نظیر ساخت صفحات اکسل و اجرای نرم افزارهای سنگین گرافیکی از جمله ادوبی لایت روم و فتوشاپ برآمد. مدیران این برند آمریکایی همچنین برای ما روشن کردند که حتی نرم افزارهایی که برای این سخت افزار جدید بهینه نشده‌اند نیز بدون هیچ مشکلی توسط اپل سیلیکون اجرا می‌شود.

اجرای بازی های سنگین گرافیکی روی مک به لطف Apple Silicon

پردازنده اختصاصی اپل سیلیکون مبتنی بر معماری ARM

مدیران اپل حتی پا را از این هم فراتر گذاشته و نسخه جدید بازی Tomb Raider که به شکل کاملا روان و با رزولوشن فول اچ دی بر روی تراشه اختصاصی اپل سیلیکون و از طریق نرم افزار شبیه‌ساز Rosetta اجرا می‌شد را به نمایش گذاشتند. این برند کوپرتینویی اعلام کرده است که آنها انتظار دارند تمام نرم‌افزارها از همان روز اول روی این پردازنده جدید بدون هیچ مشکلی اجرا شوند، اما قطعا توسعه دهندگان با بهینه‌سازی‌های مختلف متناسب با معماری آرم می‌توانند حداکثر بهره‌وری را در اختیار کاربران قرار دهند.

مهاجرت به دنیای ARM برای کامپیوترهای دسکتاپ باعث می‌شود که توسعه دهندگان نیز کار بسیار راحت‌تری در ساخت و انتشار اپلیکیشن های خود داشته باشند، زیرا حالا بخش زیادتری از کدهای اپلیکیشن های موبایل و دسکتاپ اپل به یکدیگر نزدیک می‌شود. حتی برای اولین بار توسعه‌دهندگان قادر خواهند بود اپلیکیشن‌های اختصاصی آیفون و آیپد را روی مک های خود به صورت نیتیو اجرا کنند؛ آن هم با همان کیفیتی که روی دیوایس های موبایل اجرا می‌شود.

البته با وجود این که انتقال کامل به معماری آرم تغییر بسیار بزرگی برای توسعه دهندگان محسوب می‌شود، اما این اولین بار نیست که اپل چنین مهاجرت را انجام می‌دهد. همانطور که تیم کوک در کنفرانس اعلام کرد، هر زمانی که آنها این کار را انجام دادند سیستم عامل و اکوسیستم مک قدرتمند‌تر از قبل شده و قابلیت‌های آن افزایش یافته است. این تصمیم اپل به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد که به طور هماهنگ‌تری روی اپ های مخصوص موبایل و دسکتاپ کار کنند که در نهایت منجر به این خواهد شد که تجربه کاربری کاربران اکوسیستم اپل بهبود پیدا کند.

تاریخ عرضه اولین دستگاه‌های مک مجهز به تراشه انحصاری اپل

پردازنده اختصاصی اپل سیلیکون مبتنی بر معماری ARM

پردازنده اختصاصی اپل سیلیکون مبتنی بر معماری ARM

البته توجه داشته باشید که معرفی پردازنده اختصاصی اپل سیلیکون باعث نمی‌شود که به این زودی‌ها دستگاه‌های دارای چیپست اینتل از بازار خارج شوند. اپل اعلام کرده است که در اواخر سال جاری شاهد رونمایی از مک های با چیپست اینتل خواهیم بود و اپل پشتیبانی از کامپیوترهای دارای پردازنده اینتل را برای چندین سال با ارائه به‌روز‌رسانی‌های جدید مک او اس پشتیبانی خواهد کرد.

البته برای آن دسته از کاربرانی که علاقه دارند هر چه سریعتر از پردازنده اختصاصی اپل لذت ببرند، اپل اعلام کرده است که دستگاه‌های جدید با این تراشه تا اواخر سال روانه بازار خواهند شد. همچنین توسعه دهندگان می‌توانند با خرید یک دستگاه مک مینی مجهز به چیپست A12Z به قیمت ۵۰۰ دلار سریع‌تر از دیگران وارد این حوزه شوند و اپلیکیشن های خود را برای دستگاه‌های بعدی آماده کنند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه‌ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت‌ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید، تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید، تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *