گزارش‌های جدید بلومبرگ حاکی از آن است که اپل در حال سرعت بخشیدن به برنامه‌های خود برای ساخت یک خودروی کاملاً هوشمند و خودران است. به دنبال افزایش تعداد اهداف بلندپروازانه‌ی اپل، این شرکت اکنون قصد دارد یک وسیله نقلیه کاملاً خودمختار را در چهار سال آینده روانه بازار کند. پروژه‌ی خودروی الکتریکی اپل (Apple electric car project) موسوم به “تایتان” یک پروژه ماشین الکتریکی است که در حال حاضر در دست تحقیق و توسعه توسط این کمپانی است. شایعه شده است که تعداد قابل توجهی از کارکنان اپل در حال کار بر روی این پروژه هستند. نخستین ماشین اتوماتیک اپل احتمالا بدون فرمان و پدال با قابلیت‌های کاملا خودران سال ۲۰۲۵ وارد بازار خواهد شد.

اپل سال‌هاست که مهندسان و پیشکسوتان متخصص در زمینه‌ی خودرو را برای پروژه‌ی ویژه خود که عموماً به آن پروژه تایتان می‌گویند، استخدام کرده است. در واقع، این پروژه به قدری طولانی شده است که بسیاری از کارکنان اصلی این پروژه از آن زمان کمپانی اپل را ترک کرده‌اند! شایان ذکر است که کمپانی اپل داگ فیلد (Doug Field)، کهنه‌کار کمپانی تسلا، را به عنوان معاون پروژه ویژه خود انتخاب کرده بود اما فیلد در اوایل سال جاری میلادی از اپل جدا شد و به کمپانی فورد پیوست و اکنون در سمت مدیر ارشد فناوری پیشرفته این شرکت بزرگ خودروسازی در حال خدمت است. به همین دلیل اپل هدایت و نظارت پروژه تایتان را به کوین لینچ، مهندس نرم‌افزاری که مسئول نرم افزار اپل واچ این کمپانی می‌باشد، سپرد.

کوین لینچ مسئول پروژه ماشین اتوماتیک اپل شد

طبق این گزارش، تحت رهبری جدید کوین لینچ، اپل به دو طرح بالقوه بلندپروازانه‌تری روی آورده است: عرضه یک خودروی کاملاً خودران، به جای خودرویی که تنها بر روی کمک به رانندگی متمرکز باشد. این گزارش همچنین بیان می‌کند که اگر اپل موفق نشود سیستم کاملاً مستقل خودروی هوشمند خود را به موقع و تا سال ۲۰۲۵ طراحی و اجرا کند، می‌تواند زمان عرضه خودرو را به تعویق بیندازد یا آن که آن را با فناوری سنتی‌تری وارد بازار کند.

اپل در حال حاضر خودروهای خودران خود را در کالیفرنیا آزمایش می‌کند، جایی که کمتر از ۷۰ خودروی خودران تا سال ۲۰۲۰ ثبت شده‌ است. این آمار برای کمپانی بزرگ اپل بسیار کم است، چرا که می‌توانست ناوگان آزمایشی خود را در سال ۲۰۲۱ گسترش دهد.

گزارش بلومبرگ همچنین نقل می‌کند که خودروی ایده‌آل اپل اصلاً فرمان نخواهد داشت و اپل چندین طرح داخلی مختلف را بررسی و آزمایش کرده است. افراد آشنا با این موضوع و متخصص در این زمینه می‌گویند که اپل به یک نقطه عطف بزرگ در سیستم خودران خود رسیده است و کار اصلی را بر روی پردازنده‌ی داخلی طراحی‌شده‌ای که قصد دارد در خودرو تعبیه کند، تکمیل کرده است. این تراشه پیچیده‌ترین تراشه‌ای است که اپل تاکنون توسعه داده است و انتظار می‌رود با شروع استفاده از آن در خودروهای آزمایشی، داغ کند و از همین رو نیاز به خنک‌کننده خاصی داشته باشد.

جدول زمانی پروژه هنوز کاملاً قطعی نیست. به طور معمول حداقل دو یا سه سال زمان می‌برد تا یک شرکت خودروسازی از طرح نهایی نمونه اولیه خودروی جدید خود که به مردم نشان داده است، به تولید انبوه و تحویل مشتریان برسد و اپل هنوز تا طراحی کامل این خودرو فاصله دارد. این شرکت همچنین برای تولید خودروی هوشمند خود به یک شریک نیز نیاز خواهد داشت که به خودی خود می تواند دشوار باشد. چرا که اپل نسبت به جزئیات طراحی و نام تجاری خود بسیار سخت‌گیر و حساس است و تولید انبوه خودروهایی با کیفیت بالا و قیمتی استاندارد مطابق با پروتکل‌های اپل، کاری دشوار به نظر می‌رسد.

این گزارش نکات جالب دیگری را نیز در رابطه با ماشین اتوماتیک اپل ارائه می‌دهد، مانند این واقعیت که این خودرو  بر اساس سیستم‌های شارژ استاندارد CCS طراحی شده است و این که اپل رویکردی را در نظر گرفته است که در آن مشتریان می‌توانند از ماشین اتوماتیک اپل در قالب سواری‌هایی مشابه Uber یا Lyft استفاده کنند.

به نظر می‌رسد حالا که اپل در تصمیم خود برای ساخت یک خودروی کاملا هوشمند مصمم‌تر از قبل شده است، شاهد انتشار اطلاعات بیشتر و جدیدتر در مورد ماشین اتوماتیک اپل باشیم. برنامه‌های اپل جاه‌طلبانه است و این کمپانی به وضوح در مورد این پروژه جدی است؛ به همین منظور استعدادهای برتر را استخدام کرده است، اما هنوز به خط پایان نزدیک نشده است. در پایان، گفته می‌شود که هدف نهایی اپل دستیابی به برتری کامل در تولید خودروهای کاملا خودران است؛ جاه‌طلبی بزرگی که هنوز هیچ خودروسازی نه حتی تسلا به آن دست نیافته است!

نظر شما در رابطه با ماشین اتوماتیک اپل چیست؟ به نظر شما تلاش‌های اپل برای ساخت خودرویی تمام‌عیار می‌تواند فراتر از رقبایی همچون فورد و تسلا باشد؟ فراموش نکنید دیدگاه خود را در بخش نظرات اخبار اپلی مجله انارمگ با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *